Dékán István

Néhány szakmai információ

30
ÉVNÉL IS TÖBB
HIVATÁSOS FOTÓSKÉNT
120000
MEGJELENT KÉP
NYOMTATÁSBAN
1800
FOTÓS SZAKCIKK
ÚJSÁGOKBAN ÉS A WEBEN
7
MEGJELENT KÖNYV
ÉS CD-ROM

Mégis, ki vagyok én? Itt csak néhány címszó jelzésként. Több, mint harminc éve dolgozok hivatásos fotósként. Főleg  a reklámfotó, és az illusztrációs fotó területén. Tizenöt évig voltam főállásban a Lapkiadó Vállalat több újságjánál. Két évig a vállalati műterem vezetője voltam.  Ezek mellet évekig dolgoztam szerződéssel két igényes munkahelyre. A Magyar Távirati Irodának otthoni portrékat készítettem színészekről, ismert emberekről. A Képzőművészeti Kiadónál poszterek, naptárak és képeslapok jelentek meg a munkáimból.

Ezek mellett számos prospektus, újsághirdetés fotóit készítettem. 1985-ben első díjat nyertem a Magyar Reklámszövetség éves reklámfotó pályázatán egy poszternaptár képemmel (Képzőművészeti Kiadó). Ebből az időszakból itt látható néhány munkám.
Szakirodalommal is régóta foglalkozom. Eddig több mint ezer cikket és hat szakkönyvet publikáltam. Én készítettem először Magyarországon interaktív, digitális fotó oktató anyagot. Ez CD-n jelent meg 1997-ben.
Alapítója voltam a Digitális Fotó Magazinnak 2001-ben. Ezt a lapot tíz évig vezettem főszerkesztőként. A Magazint felvették a kiemelkedő fotóújságokat összefogó nemzetközi szervezetbe , a TIPA-ba. Ennek megfelelően minden évben részt vettem a TIPA díjakat odaítélő megbeszéléseken és szavazásokon.
1996-ban meglapítottam és 20 évig működtettem a fotovilag.hu weboldalt. Jelenleg a blog.fotovonal.hu oldalon publikálok fotós ismeretterjesztő cikkeket és videókat.
Szakirodalmi tevékenységemmel kapcsolatban készült velem három televíziós interjú is.

Bővebben bemutatkozó oldalamon

error: Szerzői jog védelme alatt álló tartalom.